Advies en voorlichting

De Stichting Buitengewoon Actieve Breinen zet zich in voor onderzoek en erkenning van de eigenschappen van mensen met een buitengewoon actief brein (BAB), zodat zij daar juist op een positieve manier gebruik van kunnen maken in hun leven.

Elke persoon is uniek, maar er zijn wezenlijke verschillen tussen mensen met een BAB en mensen met een neurotypisch brein. Los van een andere zintuiglijke beleving en associatief denken en voelen, hechten mensen met een BAB meer belang aan persoonlijke waarden, zijn doelgerichter en hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Personen met een buitengewoon actief brein zijn de jagers die leven tussen de grazers. Zij hebben een andere beleving van tijd en willen hun energie inzetten voor dat wat hen raakt. Wanneer school of werk niet duidelijk genoeg aansluit bij persoonlijke doelen of deze persoonlijke doelen ondergesneeuwd zijn geraakt door tegenstrijdige maatschappelijke verplichtingen en opvattingen, kan de persoon met een BAB zich niet goed focussen. Stress, verveling en mentale en lichamelijke klachten zijn het gevolg.

Diagnoses, zoals ADHD en autisme, horen thuis in de gezondheidszorg op dossiers en behandelplannen. Wij spreken over een buitengewoon actief brein. Dit is neutraal en bedoeld om duidelijkheid te geven in sociaal contact, op school en op het werk over wie wij zijn.

Wij hebben een BAB, zijn ervaringsdeskundigen en geven voorlichting over de unieke eigenschappen van mensen met een BAB, hoe ieder zijn persoonlijke eigenschappen kan ontdekken en hoe deze in te zetten op een gezonde, evenwichtige manier.

Voor meer informatie:                      e-mail: info@stichting-bab.nl


Kaart
Opbellen
E-mail
Info